Джерело: unian.ua

Російські окупанти у ніч на 2 вересня атакували Київ балістичними ракетами. Декілька груп ракет хвилями заходили на українську столицю.

Як повідомляє КМВА, зафіксовано падіння уламків в Голосіївському районі. Попередньо, є пошкодження нежитлової забудови. Крім того, у уламки упали у Святошинському, Дніпровсьому та Шевченківському районах.

Мер Києва Віталій Кличко зазначає, що у Святошинському районі через падіння уламків горять чотири автомобілі, у Голосіївському – нежитлове приміщення, у Святошинському – складська будівля. У Шевченківському районі також є пожежа. Усі служби працюють на місцях.

“Виклик медиків також у Святошинський та Шевченківський райони. Всі служби прямують на місце”, – додає він.

У Голосіївському районі частково зруйнована котельня. Також частково пошкоджені скляні елементи входу на станцію метро “Святошин”, поряд загорівся МАФ. Станція працює для пасажирів і як укриття. 

Оновлено 6:49. Згодом у КМВА повідомили, що удар був комбінований – застосовувались крилаті та балістичні ракети.

“Крилаті ракети, (потенційно Х-101) найпевніше, були випущені близько третьої ночі з бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з району саратовської обл., РФ. На Київ ці ракети заходили після складних маневрів, з південного напрямку. Одночасно з підльотом до столиці крилатих ракет, ворог випустив по Києву і передмістю балістичні ракети KN-24/Іскандер-М. До цього всього ще додався один ударний БпЛА”, – додали у адміністрації.

За попередніми підрахунками, у повітряному просторі столиці захисники неба знищили понад десяток крилатих ракет та близько десятка – балістичних та ударний безпілотник.

Атаки росіян на Київ

Як повідомляв УНІАН, минулого понеділка росіяни також атакували Україну. Президент Володимир Зеленський заявляв, що цей удар був одним з найбільших за час повномасштабної війни. 

Росіяни цілилися по обʼєктах критичної цивільної інфраструктури, було застововано більше сотні ракет різних типів та близько сотні “шахедів”.

Одна з російських ракет влучила прямо у Київське водосховище, а також противник вдарив по Київській ГЕС.

Тоді ветеран російсько-української війни, майор запасу Олексій Гетьман попередив, що ворог застосував лише третину підготовлених ракет і може бути новий обстріл.