Джерело: ukrinform.ua
Німеччина вперше за останні три роки репатріювала в Афганістан його громадян, які скоїли на території ФРН різноманітні злочини.

Про це повідомив на брифінгу речник федерального уряду Штеффен Шебештрайт, передає кореспондент Укрінформу.

«Німеччина сьогодні вранці вперше з серпня 2021 року провела репатріацію громадян Афганістану на їх батьківщину», – сказав Гебештрайт.

Йдеться про 28 осіб, всі з яких були засуджені за важкі кримінальні злочини, не мають законного права на проживання в Німеччині та підлягали випровадженню.

Речник підкреслив, що ця акція не стала наслідком нещодавніх надзвичайних ситуацій, в Мангеймі та Золінгені, коли шукачі притулку з Афганістану та Сирії відповідно влаштували різанину з жертвами. За його словами, федеральний уряд доклав значних зусиль для відновлення такого повернення протягом останніх місяців.

Німеччина також шукала «підтримки ключових партнерів у регіоні», щоб допомогти спростити таке повернення з огляду на те, що при владі в Афганістані перебуває наразі Талібан. Посередником виступив Катар.

Федеральний уряд, запевнив його речник, продовжить практику таких повернень.

«Інтереси безпеки Німеччини вочевидь переважають вимоги захисту злочинців та осіб, які загрожують національній безпеці», – заявив Гебештрайт.

Протягом кількох років Німеччина не депортувала афганців через зміну влади в їх країні та побоювання, що людям загрожуватиме небезпека в них вдома.

Як повідомляв Укрінформ, таліби заборонили в’їзд до Афганістану спеціальному доповідачу ООН з прав людини.