Джерело: unian.ua

На Київщині внаслідок масованої атаки окупантів пошкоджено два енергооб’єкти, повністю або частково зруйновані більше 20 приватних будинків.

Про це повідомив голова Київської ОДА Руслан Кравченко. “Ліквідовуємо наслідки ворожої масованої атаки. Вже відомо про трьох поранених жителів регіону. Жінка 1965 року народження з осколковими пораненнями доставлена до лікарні. Також постраждала жінка 1984 року народження із п’ятимісячною дитиною. Попередньо, у матері черепно-мозкова травма. Маля випало із візочка – у дівчинки подряпина стегна””, – написав він.

За інформацією голови ОДА, в області пошкоджено два енергетичних об’єкти. 22 приватних будинки зазнали пошкоджень внаслідок падіння уламків збитих ворожих цілей. Один будинок знищено повністю. Ще один значно пошкоджено. Також пошкоджені складське приміщення, гаражі, три авто. 

Крім цього, наразі ліквідовуються загорання трав’яного настилу в двох районах області. “Наслідки ворожої атаки фіксуються в усіх районах Київщини. Всі оперативні групи продовжують роботу”, – зазначив він. 

Масована атака окупантів на Україну

Пабліки інформують про приліт та пожежу на Київській ГЕС. У Центрі протидії дезінформації прокоментували це наступним чином: “Щодо греблі Київської ГЕС – загроз немає. Зруйнувати її ракетами неможливо”. При цьому зазначається, що росіяни інформаційно використовують цю тему для нагнітання паніки, не більше.

Раніше військовий експерт, ветеран АТО Євген Дикий у коментарі УНІАН запевнив, що росіяни фізично не мають можливості зруйнувати греблі Київської та Канівської ГЕС, оскільки споруди були розраховані на те, щоб витримати удари ракетами та бомбами.