Джерело: ukrinform.ua
Аналітик воєнної розвідки США Корбейн Шульц, затриманий у березні за підозрою у змові з метою продажу американських військових секретів Китаю, визнав себе винним в інкримінованому йому злочині.

Про це з посиланням на міністерство юстиції США повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Після затримання у березні Шульца звинуватили у змові з метою розголошення інформації про національну оборону, експорт американської військової продукції і її технічних даних та підкупі державного службовця.

Слідство встановили, що Шульц, маючи найвищий допуск до секретів, вступив у змову з жителем Гонконгу, який, на його думку, мав зв’язки з урядом Китаю, і запропонував за винагороду передати китайській стороні відомості про національну оборону США, включаючи секретну інформацію та технічні дані, пов’язані з системами американської зброї.

Перед тим, як його арештували, американський військовий надіслав своєму спільнику в Гонконгу десятки конфіденційних і закритих, але не секретних, військових документів.

Серед них був документ із аналізом фахівцями Пентагону досвіду російсько-української війни, який можна було б застосовувати для захисту Тайваню, а також документи, що стосувалися оцінок американцями військового потенціалу Китаю та технічних даних і особливостей роботи військових супутників США.

За інформацією слідства, Шульцу заплатили приблизно 42 тисяч доларів США.

Оголошення вироку Шульцу заплановане на 23 січня наступного року.

Як повідомляв Укрінформ, нещодавно швейцарські правоохоронці затримали колишнього канадського дипломата за підозрою у шпигунстві на користь Китаю.

Фото ілюстративне