Джерело: unian.ua

Міжнародна реакція на події в Курській області Росії виявилася спокійною, а міфічна російська брутальність обернулася проти неї самої. Про це у своєму Telegram-каналі написав радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк.

“Абсолютно спокійна, зважена, об’єктивна, базована на розумінні духу міжнародного права та принципів ведення оборонної війни – саме такою є міжнародна реакція на події в Курській області РФ. Неочікувано, несподівано, але вкрай показово й демонстративно. Одні не помітили. Іншим однаково. Більшість тихо схвалює”, – зазначив він.

Подоляк підкреслив, що “неможливе стало можливим”, і “міфічна російська брутальність та “бєспрєдєльность” обернулися проти самої Росії”.

“Собаку, вибачте, справедливо визнали скаженим. Тепер суттєва частина глобальних спільнот вважає РФ законною ціллю для будь-яких операцій і типів зброї”, – наголосив радник керівника ОП.

Він зазначив, що йдеться про результат величезної дипломатичної, юридичної та просвітницької роботи.

“Окрім армії окупанта, Україна також успішно боре історично сильні проросійські симпатії в деяких регіонах світу та страх ескалації на Заході”, – додав Подоляк.

Так, зауважив він, “останній рік був дуже тяжким, і ніхто не обіцяє, що наступний стане легшим”.

“Але ми маємо перемоги, як бачите, не лише на полі бою”, – написав радник.

Бої в Курській області – деталі

6 серпня стало відомо про прорив українсько-російського кордону в районі Курської області. 7 серпня російські пабліки повідомляли, що Збройні сили України взяли під свій контроль низку населених пунктів області та просуваються далі вглиб Росії.

Згідно з висновками аналітиків американського Інституту вивчення війни (ISW), українські сили просунулися вже на 10 км углиб Курської області.

У своєму вечірньому відеозверненні сьогодні, 8 серпня, президент України Володимир Зеленський наголосив, що Росія принесла війну на нашу землю і повинна відчувати, що нею зроблено.

Глава держави також зауважив, що сьогодні було вже три доповіді головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, і вони були “результативні”.