Джерело: unian.ua

4 серпня погода в Україні почне змінюватись. У більшості областей ще пройдуть дощі, однак на погоди вже почне впливати антициклон. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко.

У неділю, за її словами, над значною частиною України ще прогулюватиметься циклон. Тому 4-го серпня вночі та вранці практично повсюди в Україні пройдуть дощі, часом із грозами.

“Вдень захід та більша частина півночі вже потраплять під вплив західного антициклону Julian, тому опади тут будуть малоймовірними”, – повідомила синоптикиня.

Проте центральні області та місцями південні й східні отримають у неділю вологу від циклону.

“Температура повітря протягом дня очікується +20…+27 градусів, на південному сході – Запоріжжя, Донеччина, Луганщина та Крим – до +28…+32 градусів”, – повідомила експертка з погоди.

У Києві 4-го серпня дощі можливі вночі та вранці, а вдень – припинення опадів, побільшає сонця. Температура повітря коливатиметься близько +25 градусів.

“Отже, синоптична завтрашня неділя у столиці буде ідеально комфортною. Тиждень наступний в Україні – без особливих сюрпризів, без надмірної спеки”, – резюмувала Наталка Діденко.

Коли опади в Україні припиняться – прогноз

За даними Укргідрометцентру, 4 серпня у більшості областей пройдуть короткочасні дощі, подекуди грози. Водночас вже 5 числа погода в Україні зміниться:  буде переважно сухо, лише у східних,а  вдень і в західних областях місцями пройде невеликий дощ.