Генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота прокоментував погрози російських окупантів знищити Київську гідроелектростанцію. Він наголосив, що ворог не зможе повторити катастрофу, яка була на Каховському водосховищі.

Про це Ігор Сирота говорив в інтерв’ю LIGA.net.

Погрози окупантів підірвати Київську ГЕС

“Це маніпулятивні прийоми Росії. Спочатку звинуватити когось у підриві, а потім підірвати. Щодо Каховської станції — відповідальність за скоєний теракт повністю лежить на РФ. Із першого дня окупації вони взяли Каховську ГЕС під контроль. У кінці вересня вигнали всіх українських працівників. Тобто станція стала військовим об’єктом”, — зазначив Сирота.

За його словами, у росіян був час та можливість завезти вибухівку на Каховську ГЕС. Після цього окупанти заклали її там. 

“Щоб повторити цей сценарій у Каневі чи Києві, про які говорять росіяни, треба захопити ці станції, мати час і можливість завезти вибухівку. Такої можливості, завдяки Збройним силам України, зараз в окупантів, на щастя, немає. Усі ці заяви Росії виключно для того, щоб сіяти хаос і паніку в Україні”, — наголосив гендиректор Укргідроенерго.

Він каже, що ударом ракети знищити Київську ГЕС неможливо. 

“Якщо говорити про наслідки влучань ракет у саму станцію й обладнання, то ви бачите, що масовані атаки призвели до того, що Дніпровська ГЕС виведена з експлуатації. І потрібно буде багато коштів і часу на її відновлення… Загалом станції “Укргідроенерго” атакували 120 разів. На жаль, Росія досягає своєї мети, тому що в нас недостатньо закрите небо”, — додав Сирота.

Нагадаємо, представниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова натякнула на підготовку окупантами нових терактів в Україні. Йдеться про руйнування дамб Київської гідроелектростанції та Канівського водосховища.

Згодом у МЗС України заявили, що подібні звинувачення Києва у терактах є частиною російської дезінформаційної кампанії, спрямованої на залякування українського суспільства та введення в оману міжнародної спільноти.

Джерело: kyiv.novyny.live